epa05393720 Argentina midfielder Lionel Messi (R) attempts his penalty kick during the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016. After the match, Messi anncounced that he will be retiring from international soccer. EPA/JASON SZENES

ميسي يعتزل دوليا وتشيلي تتوج بكوبا أميركا

     
Jun 26, 2016; East Rutherford, NJ, USA; Chile celebrates after winning the championship match of the 2016 Copa America Centenario soccer tournament against Argentina at MetLife Stadium. Chile defeated Argentina 0-0 (4-2). Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports
Jun 26, 2016; East Rutherford, NJ, USA; Chile celebrates after winning the championship match of the 2016 Copa America Centenario soccer tournament against Argentina at MetLife Stadium. Chile defeated Argentina 0-0 (4-2). Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports

رام الله مكس

أعلن الأرجنتيني ليونيل ميسي اعتزال اللعب الدولي مع بلاده بعد خسارة نهائي كأس كوبا أمريكا 2016 أما منتخب تشيلي.

واحتفظت تشيلي بالكأس بعدما فازت بركلات الترجيح 4-2 بعد انتهاء الوقتين الأصلي والإضافي بالتعادل بدون أهداف في النسخة المئوية للبطولة.

وساهم أرتور فيدال لاعب وسط تشيلي، في أداء قوي في المباراة لتحافظ تشيلي على اللقب للمرة الثانية على التوالي.

وأنهى المنتخبان المباراة بعشرة لاعبين بسبب طرد التشيلي مارسيلو دياز في الدقيقة الـ28، والأرجنتيني ماركوس روخو في الدقيقة الـ43.

وأضاع ميسي ركلة الترجيح الأولى للأرجنتين بعدما آطاح بالكرة بعيدا وبدا متأثرا وحزينا بعدما أخفق في قيادة بلاده لإحراز اللقب لأول مرة منذ 1993.

وسدد البديل فرانشيسكو سيلفا ركلة الترجيح الخامسة لتشيلي بنجاح على يمين الحارس سيرجيو روميرو ليحسم اللقب لبلاده بعدما أهدر ميسي وماتياس كرانفيتر للأرجنتين وأرتورو فيدال لتشيلي.

وسجل لتشيلي كل من، نيكولاس كاستيو وارانجويز وبوسيجور وسيلفا، فيما أضاع فيدال الركلة الأولى.

في المقابل سجل للارجنتين، ماسكيرانو واغويرو، فيما أضاع ميسي وبيليا/

وأحرزت تشيلي اللقب للمرة الثانية بعدما فازت لأول مرة على أرضها العام الماضي بنفس الطريقة تماما وعقب التعادل دون أهداف مع الأرجنتين في الوقت الأصلي ثم الإضافي أيضا.

EAST RUTHERFORD, NJ - JUNE 26: Chile fans celebrate as their team heads out for warm ups before the Copa America Centenario Championship match at MetLife Stadium on June 26, 2016 in East Rutherford, New Jersey.   Elsa/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
EAST RUTHERFORD, NJ – JUNE 26: Chile fans celebrate as their team heads out for warm ups before the Copa America Centenario Championship match at MetLife Stadium on June 26, 2016 in East Rutherford, New Jersey. Elsa/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
EAST RUTHERFORD, NJ - JUNE 26: Lionel Messi #10 of Argentina looks on against Chile during the Copa America Centenario Championship match at MetLife Stadium on June 26, 2016 in East Rutherford, New Jersey.   Mike Stobe/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
EAST RUTHERFORD, NJ – JUNE 26: Lionel Messi #10 of Argentina looks on against Chile during the Copa America Centenario Championship match at MetLife Stadium on June 26, 2016 in East Rutherford, New Jersey. Mike Stobe/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
EAST RUTHERFORD, NJ - JUNE 26: Lionel Messi #10 of Argentina looks on against Chile during the Copa America Centenario Championship match at MetLife Stadium on June 26, 2016 in East Rutherford, New Jersey.   Mike Stobe/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
EAST RUTHERFORD, NJ – JUNE 26: Lionel Messi #10 of Argentina looks on against Chile during the Copa America Centenario Championship match at MetLife Stadium on June 26, 2016 in East Rutherford, New Jersey. Mike Stobe/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
epa05393716 Chile goalkeeper Claudio Bravo (L) holds up the COPA America championship trophy while standing next to next to FIFA President Gianni Infantino (R) after the conclusion of the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016.  EPA/JASON SZENES
epa05393716 Chile goalkeeper Claudio Bravo (L) holds up the COPA America championship trophy while standing next to next to FIFA President Gianni Infantino (R) after the conclusion of the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016. EPA/JASON SZENES
epa05393719 Argentina midfielder Lionel Messi reacts after missing his penalty shot during the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016.  EPA/JASON SZENES
epa05393719 Argentina midfielder Lionel Messi reacts after missing his penalty shot during the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016. EPA/JASON SZENES
epa05393720 Argentina midfielder Lionel Messi (R) attempts his penalty kick during the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016. After the match, Messi anncounced that he will be retiring from international soccer.  EPA/JASON SZENES
epa05393720 Argentina midfielder Lionel Messi (R) attempts his penalty kick during the COPA America Centenario USA 2016 Cup final soccer match between Argentina and Chile at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 26 June 2016. After the match, Messi anncounced that he will be retiring from international soccer. EPA/JASON SZENES
 

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.